Auto verkopen zonder keuring

gemakkelijk verkopen

Autokeuring voor verkoop

U bent van plan de auto te verkopen? Een Autokeuring voor verkoop wordt vaak toegepast. Een auto verkopen met een nieuwe keuring heeft het voordeel dat u de auto mogelijk sneller kunt verkopen.

Wat vaak wordt gedacht is dat een autokeuring voor verkoop de auto meer waard maakt maar dat valt in praktijk helaas tegen. Een auto verkoopt wel sneller indien er een nieuwe keuring op zit maar zal weinig aan de waarde toevoegen.

gratis bod auto

auto inspectecterenIs een Autokeuring voor verkoop slim?

Indien u de auto laat keuren voor verkoop dan kan er uit de keuring komen dat er bepaalde onderdelen vervangen moeten worden. Deze kosten zijn voor u. Zonder deze reparatie/vervanging krijgt u geen keuring en kunt u dus de auto niet met keuring verkopen. Indien u de auto verkoopt zonder nieuwe keuring dan bent u niet verantwoordelijk omdat u van te voren niet kunt weten dat er iets aan de auto scheelt.

Een auto verkopen zonder keuring

U kunt de auto zonder keuring verkopen aan een particulier door een zoekertje te plaatsen maar u kunt deze ook via een autoveiling laten verkopen. Bij een particuliere verkoop heeft u altijd de kans dat de nieuwe eigenaar alsnog verhaal bij u komt halen als er iets niet in de haak is, ook al geeft u geen garantie. Bij een autoveiling krijgt u een bod op uw auto zonder keuring en deze koopt de wagen vervolgens over voor die prijs. Ook als er meer aan de hand blijkt te zijn, wat u niet wist, is er niets aan de hand. Dit blijft het risico met techniek en automobielen.

auto keurenWelke zaken treft men bij een autokeuring

Bij een autokeuring let men op het milieu en de veiligheid. Remmen zijn een belangrijk aspect en ook de uitstoot, de geluidsproductie, de verlichting en de algehele staat van het voertuig. De bedoeling van de keuring is dat auto’s veilig zijn en dat er gevaarlijke situaties worden voorkomen. Denk hierbij aan versleten remdelen. Indien de remmen niet meer goed functioneren  dan leveren zij niet alleen een gevaar op voor uzelf maar ook voor andere verkeersdeelnemers.

Wat kosten herstellingen

De kosten van herstellingen verschillen per garagist. Wel kunnen wij richtprijzen geven wat bepaalde onderdelen kosten welke slijtagegevoelig zijn en vaker een autokeuring aan het licht komen.

Dit zijn: remblokken, remschijven, ashoes, fuseekogel, wiellager, banden, uitstoot/roetmeting, schokdempers, de uitlaat van het begin tot het eind, remkabels en remslangen en de verlichting.

 • Remblokken aan de voorzijde van de auto kosten ongeveer 150 euro
 • Remschijven aan de voorzijde, welke altijd gecombineerd worden met nieuwe remblokken kosten ongeveer 400 euro (totaal)
 • Een ashoes welke is gescheurd moet vervangen worden. Kosten rond de 100 euro
 • Een fuseekogelhoes welke is gescheurd en moet vervangen worden. Kosten rond de 100 euro
 • Een wiellager kan behoorlijk in prijs variëren afhankelijk van het merk en type. Deze kost gemiddeld 150 euro
 • Banden worden in veel gevallen per 2 vervangen (voor of achter) en kosten ongeveer 100 euro per stuk
 • Indien er een probleem is met de uitstoot dan kan er van alles aan de hand zijn. Zo kan er een sensor (lambdasonde) defect zijn of een probleem met de motor.
 • Schokdempers kunnen op den duur lekkage gaan vertonen. Deze worden per set vervangen. Kosten rond de 450 euro
 • Een uitlaat bestaat uit meerdere delen. Een einddemper kost rond de 175 euro. Een middemdemper/tussendemper kost rond de 200 euro en een katalysator kost rond de 500 euro.
 • Remleidingen (slangen/kabels) kosten rond de 200 euro
 • Een defect lampje in de verlichting kost ongeveer 5 euro per stuk

Voordat u een autokeuring voor verkoop verricht is het dus raadzaam om rekening te houden met onverwachte kosten. U wilt immers niet een hoop geld moeten betalen voor een auto die u wilt verkopen.

 

Auto verkopen zonder keuring © 2018