Ontvang gratis een vrijblijvend bod

Auto met kapotte versnellingsbak verkopen

Wilt u uw auto met kapotte versnellingsbak verkopen dan zit u op deze site goed! Wij leggen uw auto met defecte versnellingsbak voor aan ruim 5000 aangesloten garagisten. Dit doen wij in de vorm van een veiling. Hierbij kunnen de autobedrijven een bod uitbrengen en wij sturen het hoogste bod dat daaruit voortkomt naar u door. U beslist of u de auto met kapotte versnellingsbak verkoopt aan de geboden prijs of niet. De veiling is geheel gratis in gebruik en geheel vrijblijvend. Het verkopen van uw auto met defect is dus niet verplicht.

Verschil handgeschakeld of automatisch

Veel auto’s hebben een handgeschakelde versnellingsbak. Schakelen doet u door de koppeling in te trappen en de versnellingspook in een andere versnelling te duwen. Bij een automatische versnellingsbak gaat de koppeling automatisch en hoeft u de automaat alleen in de D van drive (rijden), R van reverse (achteruit), of P van park (parkeren) te zetten. In de D of R stand hoeft u alleen gas te geven om vooruit of achteruit te rijden.

versnellingsbak-handmatig

Veel voorkomende problemen met de versnellingsbak

Bekende problemen met de handgeschakelde versnellingsbak is dat de versnellingspook niet meer in een bepaalde versnelling wilt, of heel stroef gaat. Het herstellen van het probleem kan in de meeste gevallen alleen wanneer de versnellingsbak wordt gedemonteerd. Daarna kan er worden vastgesteld welke onderdelen in de bak precies kapot zijn. Het demonteren kost ongeveer een halve dag aan tijd. Het repareren van een versnellingsbak kost gemiddeld 1500-2500 euro.

Bekende problemen bij de automatenbak zijn het slecht schakelen, een schokkende overgang, of dat de auto niet in beweging komt bij de D of R. Problemen met de automatische transmissie is een van de duurste reparaties die je tegen kunt komen. De kosten liggen vaak tussen de 2500 en 6000 euro in, afhankelijk van het type/model auto.

Auto verkopen met defecte versnellingsbak

Normaal is het niet gemakkelijk een auto met defecte versnellingsbak te verkopen. Op een 2de hands site gaat u beslist geen koper vinden die u een realistisch bod doet. De enige manier om succesvol de auto met kapotte bak te verkopen is via een autoveiling. Hier treft u namelijk alle garagisten die bekend zijn met vergelijkbare problemen en weten precies hoe ze dit moeten oplossen. Daardoor brengen zij ook een goed bod op uw auto uit. Een auto verkopen met kapotte versnellingsbak doet u daarom ook het beste via ons. Ontvang een gratis en vrijblijvend bod en verkoop binnen 1 dag uw wagen! Ieder voertuig wordt tevens gratis bij u opgehaald. Geen kosten, geen risico.